DSC_8192 (3).JPG

Pyöräily Ylläksen talvireiteillä sähköavusteisella läskipyörällä on parhaimmillaan parasta! Varmista kokemuksen onnistuminen suunnittelemalla retkeäsi hiukkasen etukäteen, etenkin jos laji on sinulle uusi ja liikut reiteillä ensi kertaa.

1. Tarkasta sääennuste. KEVÄÄLLÄ, päivälämpötilojen noustessa reilusti plussan puolelle, reiteille kannattaa suunnata heti aamusta. Reitit voivat alkaa pettää iltapäivästä. Jos mahdollista, älä pyri talvireiteille heti runsaan lumisade/-myrskypäivän jälkeen. Reitit ovat lanaamisenkin jäljiltä pehmeät ja hankalakulkuiset muutaman päivän runsaiden lumisateiden jälkeen. Pehmeällä reitillä liikkuminen edellyttää leveintä mahdollista rengasta, sekä rengaspaineiden laskemista hyvin matalaksi. Meillä rengaspaineet tarkistetaan jokaiselle vuokraajalle sopiviksi. Sähköpyöräretkelle ei myöskään kannata valita viikon kylmintä päivää. -20c on järkevä pakkasraja ajatellen akun kantokykyä ja ihmisen varpaita. Kylmimpinä päivinä inversio yleensä huolehtii että ylempänä, meidän vuokraamon korkeudella on 10-15 astetta lämpimämpää kuin kylällä, ja ylempää löytyy ajettavaa parin tunnin lenkin verran.

2. Pue jalkaan lämpimimmät varrelliset kengät! Varpaat kylmettyvät helposti polkimilla. Pukeudu sään mukaan ja ota reppuun mukaan säätövaraa.

3. Suunnittele reittisi! Tässä apunasi toimii Ylläksen paperinen talviurheilukartta (tutustu siihen etukäteen.) Lataa Ylläksen karttasovellus , josta näet milloin ja mitkä reitit ovat huollettu viimeksi. Tällä sovelluksella pystyt myös paikantamaan itsesi. Tutustu tähänkin etukäteen, ja varmista että olet valinnut karttaan "huolletut talvipyöräilyreitit".

4. Huomioi talvista sähköpyöräretkeäsi suunnitellessa, että akun kesto vaihtelee reitti- ja sääolosuhteiden, rengaspaineiden, käytetyn avustustason ja kuskin painon mukaan. (15-40km) Talvella reitti- ja sääolosuhteet vaikuttavat huomattavasti akun kestoon. Pehmeä reitti vaatii matalat rengaspaineet, joka taas lisää akun kulutusta. Samoin kova pakkanen. Huomio tämä päivän reittiä ja sen pituutta suunnitellessasi. Pidempää reissua suunnittelevalle suosittelemme vara-akun vuokraamista. Akun paino noin 3kg.

Jos tässä oli liikaa purtavaa, voit myös varata opastetun reissun! 

DSC_8281 (2).JPG
DSC_8278 (2).JPG