DSC_7689.jpg

Pyöräily Ylläksellä

Ylläksellä pyöräillään lähes ympäri vuoden ja kaikissa vuodenajoissa on oma viehätyksensä, joista jokainen on koettava: lumisten tykkypuiden taika keskitalvella, keväthankien kimallus maalis-huhtikuussa, kesän vehreys ja ruskan loisto syksyllä. Talvireittikausi alkaa keskimäärin viimeistään joulukuun alussa ja loppuu huhtikuun lopulla säiden mukaan. Kesäreitit ovat pyöräiltävissä yleensä juhannukseen mennessä, usein aikaisemminkin kesäkuun alussa. Ensilumi ja jääkelit lopettavat kesäreiteillä ajamisen, ja se aika osuu keskimäärin lokakuun puolenvälin jälkeen.

 

Maastopyöräily ylläksen kesäreiteillä

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston merkityt kesäreitit avattiin maastopyöräilylle kesällä 2017, joten eri tasoisia polkuja riittää ajettavaksi noin 200km. Alueen luonto ja maisemat saavat viihtymään reiteillä pidempäänkin ja autiotuvat mahdollistavat pyöräilijälle myös yön yli retket kansallispuistoon. Reitteihin voi tutustua Ylläksen sähköisestä reittihausta.

Kansallispuistossa pyöräily on sallittua vain virallisilla merkityillä retkeilyreiteillä, joten jätä "poron polut" poroille.

Ylläksen lähialueelta löytyy paljon sorastettuja reittejä, jotka soveltuvat maastopyöräilyn aloittelijoille ja retkipyöräilijöille. Haastavamman reitin ystäville on vähintään yhtä paljon poljettavaa tarjolla. Teknisempää polkua löydät kauempaa keskukselta, sekä kansallispuiston ulkopuolelta.

Huomaathan, että reitit ovat yhteiskäyttöreittejä, joten huomioithan muut reitin käyttäjät ja hidastat ajoissa kohdatessa!

Alamäen ystäville suosittelemme Ylläksen Bike Parkkiin tutustumista! Pyörät hissimäkeen saat vuokrattua Bike Parkista. Ethän vie meidän fillareita bike parkkiin!

 

kesän REITTIVINKKEJä 

Vuokraamomme pihasta luontokeskus Kellokkaalta pääsee suoraan Ylläksen alueen parhaille maastopyöräilyreiteille.

Tässä muutama oma suosikkimme kesäreiteistä:

Kukastunturin polkaisu

Keskisenlaen kierros

Flow Motion

Teknisemmän reitin ystäville:

Pyhäjärvi

Äkäslompolo-Äkässaivo

Hangaskuru (Kesänkitunturin kierros)

Talvipyöräily Ylläksellä

Ylläksen talvipyöräilyreittejä ei voi ylistää liikaa. Kuumimpaan sesonkiaikaan (helmi-huhtikuu) säännöllisesti huollettavaa ajettavaa löytyy noin 80 kilometriä, ja missä maisemissa! Reittien linjaukset tekevät niistä erittäin viihdyttävää ajettavaa myös kokeneemmille maastopyöräilijöille. Tunnelmalliset latukahvilat palvelevat reittien varrella ja ovat osa talviretkeilyn viehätystä. Tottakai olosuhteet aiheuttavat toisinaan omat haasteensa, niin kuin kaikkiin lumilajeihin. Kun lunta tulee taivaan täydeltä, reitit ovat luonnollisesti pehmeät ja nopeasti tukkeessa, silloin matalat rengaspaineet ovat ensiarvoisen tärkeät, kuten usein muutenkin talvireiteillä ajettaessa. Huomaathan, että huolletut talviretkeilyreitit ovat läskipyöräreittejä ja kantavat kapeampaa rengasta vain harvoin. Jätä siis plussarenkainen fillarisi talvella kotiin.